Mc försäkring – Jämför försäkring till din motorcykel

Du kanske just skaffat en Mc som du vill försäkra eller kanske du känner att din Mc försäkring idag är lite väl dyr och vill jämföra priser på Mc försäkringar. En Mc försäkring är uppbyggd på samma sätt som en bilförsäkring. I botten ligger en vanlig trafikförsäkring och sen kan du bygga på din Mc försäkring till en halvförsäkring eller helförsäkring.

Att försäkra sin Mc i Sverige är dyrt, på tok för dyrt enligt många. Om ålder på försäkringstagaren är under runt 25 år kan försäkringspremien i många fall för motorcykeln överstiga motorcykelns värde. Premier upp emot 90 000 kr per år för en helförsäkrad sportmotorcykel på en ung person är inte ovanligt.  I och med de höga premierna blir det extra lönsamt att verkligen gå ut och jämföra sin mc försäkring hos flera försäkringsbolag. Vissa har sparat 10 000-tals kronor på att jämföra sin mc försäkring.

Typ av Mc försäkring

Man kan säga att det finns 3 olika nivåer på Mc försäkring. Först så har vi vanligt trafikförsäkring. Trafikförsäkringen gör dig i stort sett bara försäkrad i trafiken och ger dig tillåtelse att framföra din mc på allmänna vägar. Halvförsäkring har vi bland annat stöld och brandskydd. Om din Mc skulle bli stulen ska din halvförsäkring täcka detta. Helförsäkring är det sista steget. Det är inte förän i helförsäkringen som du har vagnskada, om du själv orsakar en singelolycka och vill få ersättning för din kvaddade mc måste du ha en helförsäkring.

Avställning av din mc och försäkring

En viktig del i din mc försäkring och som är specifikt för just mc försäkringar är avställning. Som vi många vet är det inte vanligt att man kör sin motorcykel året runt i Sverige, många väljer eller skulle vilja att ställa av sin motorcykel delar av året och då även ställa av sin försäkring eller byta till endast stöld och brand mc försäkring. Olika försäkringsbolag har olika villkor vad gäller avställning av sin försäkring. En del försäkringar får du inte ställa av och andra försäkringar för du ställa av. Därför kan det vara smart att välja mc försäkringen som är 20% dyrare men att du får ställa av försäkringen om du har för uppsåt att ställa av din mc knappt halva året.

Något som många väljer att göra är att teckna den billigare försäkringen och sen när de vill ställa av sin mc och sin mc försäkring så säljer de sin motorcykel till någon närstående, på så sätt blir de av med sin mc försäkring. Men i grund och botten är hemligheten att jämföra mc försäkringar här via våra samarbetspartners om du vill ha en billig mc försäkring!