Hemförsäkring – Jämför och få billig hemförsäkring

Hemförsäkring en nog den mest vanligt förekommande försäkringen. Att försäkra sitt hem är för många som att till viss del försäkra sitt liv. Om något skulle hända så att man skulle förlora sitt hem och sina ägodelar, tex vid en brand är en hemförsäkring en stor trygghet att ha. Det finns flera typer av hemförsäkringar och priset på en likartat hemförsäkring kan skilja sig stort mellan olika försäkringsbolag.

Det finns olika typer av hemförsäkringar så det gäller att kolla vilket skydd, vilken typ av hemförsäkring som du tycker passar just ditt hem. Bor du i en hyresrätt, bostadsrätt eller villa? Om du tex bor i en hyresrätt räcker det med endast en hemförsäkring, om du däremot bor i en bostadsrätt ska du även ha bostadsrättstillägg. Om du bor i villa är det en villahemförsäkring du vill ha.

Det finns många bra försäkringsbolag som tecknar hemförsäkringar, priset kan variera mycket mellan olika försäkringsbolag. Vi rekommenderar att du jämför dina nuvarande försäkringar och se om något av våra förslag på försäkringar och försäkringsbolag kan ge dig en billigare premie än vad du betalar idag.

Hemförsäkring för hyresrätt

Om du bor i en hyresrätt ska du teckna en hemförsäkring där efter. I en hemförsäkring för hyresrätter har du skydd för din egendom, allt du har i hemmet och även skydd för de personer som står med på försäkringsbrevet. Andra delar som din hemförsäkring omfattar är ansvarsförsäkring, egendomsförsäkring, reseskydd, rättsskyddsförsäkring, överfallsskydd.

Hemförsäkring för bostadsrätter

Bor du i en bostadsrätt måste du även skydda dig mot saker som kan inträffa med din bostad, då det är du som är ansvarig för din bostad. Ibland ingår den delen i din hemförsäkring och ibland måste en separat del som kallas bostadsrättstillägg tecknas till extra till din hemförsäkring.

Hemförsäkring för dig som bor i hus

Din hemförsäkring ser annorlunda ut om du bor i en villa, radhus än tex hyresrätt eller bostadsrätt. Din hemförsäkring kan även ge dig ersättning vid skador på tomt eller byggnader på tomten, där inkluderas träd, växter, mark, staket m.m.