Billig bilförsäkring – Jämför din bilförsäkring här

Att äga och köra en bil medför kostnader. En av de större kostnaderna i många fall är bilförsäkring. Försäkra en bil kan kostar normalt från någon hundralapp till en bit över tusen kronor per månad, beroende på bilägarens ålder, boende, körsträcka, tidigare ägare- & körning samt vad det är för bil. En annan faktor som spelar stor roll för premien för din bilförsäkring är vilken typ av bilförsäkring du vill ha? Trafikförsäkring, halvförsäkring eller helförsäkring. Vill du ha en billig bilförsäkring rekommenderar vi att du jämför din bilförsäkring hos någon av våra samarbetsparters. Några av de större försäkringsbolagen på bilförsäkringar är , , Trygg-Hansa.

Jämför din bilförsäkring om du vill ha en billig bilförsäkring

I Sverige finns många bilar, många bilförsäkringar vilket innebär att det är en stor marknad för försäkringsbolagen. Priserna på din bilförsäkring kan variera något enormt mellan försäkringsbolagen men även från år till år, det är därför viktigt att du kontinuerligt jämför din bilförsäkring. I många fall kan du få en billigare försäkring som innehåller samma skydd. Detsamma gäller med alla typer av försäkringar som Mc-försäkring, båtförsäkring.

Olika försäkringsbolag inriktar sig på olika bilförsäkringar. En del försäkringsbolag inriktar sig på en viss typ av bilförsäkring och försöker erbjuda extra billiga bilförsäkringar inom just det området, tex importerade bilar, dyra bilar, veteranbilar, unga förare. Så jämför din bilförsäkring!

Olika bilförsäkringstyper

När du ska teckna en bilförsäkring (förhoppnings en billig bilförsäkring) finns det tre olika grundomfattningar. Omfattningen kan skilja lite mellan de olika försäkringsbolagen men generellt sett så ser bilförsäkringsmodulen ut som nedan.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är ett måste enligt svensk lag om du ska få framföra din bil på allmän väg. Trafikförsäkringen täcker endast skador på andras fordon, egendom och personskador för de som färdas i fordonet. En vanlig missuppfattning är att trafikförsäkringen täcker singelolyckor vilket de inte gör, då ska du ha en helförsäkring.

Halvförsäkring

En halvförsäkring på en bil täcker stöld, glas, brand, räddning. En halvförsäkring består av trafikförsäkring samt delkaskoförsäkring.

Helförsäkring

Den viktigaste biten med helförsäkring är att den täcker vid singelolyckor, vilket innebär att du själv är vållande av olyckan. En helförsäkring består av trafikförsäkring, delkaskoförsäkring och vagnskadeförsäkring.

Välj ett stort försäkringsbolag för din bilförsäkring. Vi rekommenderar , , Trygg-Hansa.