Båtförsäkring – Försäkra din båt

Vi hjälper till med att hitta nya båtförsäkringar och bistå med information om båtförsäkringar till er som redan har er båt försäkrad. Det finns många svenska bolag som är vill att du ska försäkra din båt med just deras båtförsäkring men villkoren, självrisken och premien skiljer sig ibland avsevärt åt hos försäkringsbolagen. Här är platsen för dig om ska teckna en ny båtförsäkring eller jämföra båtförsäkring som du redan har.

Försäkringsbolag med olika båtförsäkringar

En del försäkringsbolag inriktar sig specifikt på en viss typ av båtförsäkring och försöker att erbjuda extra fördelaktiga villkor på just de försäkringar. Olika inriktningar som försäkringsbolagen kan ha är motorbåtar, stora båtar, skepp, segelbåtar, vattenskotrar, importerade båtar, husbåtar med flera. För dig som har en importerad båt eller en importerad vattenskoter se över din försäkring extra väl. Just de båtförsäkringarna kan skilja stort i pris och många försäkringsbolag vill inte ens teckna en båtförsäkring till din privatimporterade vattenskoter.

Det som alla båtförsäkringar brukar ha gemensamt är att de ger ersättning vid stöld, skadegörelse och sjöskada, brand och skador vid uppläggning av båten eller transport av båten. Försäkringspremier är dock något som kontinuerligt ändras därför är det att rekommendera att du jämför din båtförsäkring en gång om året.

Om båtförsäkringar

Ska man teckna en båtförsäkring eller inte till sin båt? Att försäkra en båt för som man köpt för 70 000 kr kan ibland kosta 10 000 kr per att försäkra och en hög självrisk som man åtar sig att betala om man skulle vilja nyttja sin båtförsäkring. Det är samma ställningstagande som vi alltid tar i ett i-land som tex Sverige. Försäkra eller inte. Vi lägger fler miljarder på försäkringspremiär varje år men för de som olyckan/stölden är framme är det skönt att ha sin båt försäkrad.